Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

ACTUAL

21/08/2019

La sediul Statului Major al Forţelor Terestre (SMFT), în prezenţa şefului Statului Major al Apărării, general Nicolae Ciucă, a avut loc marţi, 20 august a.c., ceremonia de predare-primire a funcţiei de şef al Statului Major al Forţelor Terestre Române. Astfel, generalul-maior Ovidiu-Liviu Uifăleanu a predat comanda şi Drapelul de luptă al Statului Major al Forţelor Terestre generalului-maior Dorin Blaiu.

20/08/2019

14 august, Buzău. Cu ocazia dezvelirii bustului mareşalului Alexandru Averescu a avut loc o ceremonie militară şi religioasă, la care au participat militari ai Diviziei 2 Infanterie „Getica", reprezentanţii structurilor militare din garnizoană, cadre militare în rezervă ori în retragere şi reprezentanţi ai Fundaţiei „Mareşal Alexandru Averescu".

12/08/2019

Timp de o săptămână, la Centrul de Agrement din staţiunea Sângeorz-Băi, o sută de copii din mai multe judeţe ale ţării au parcurs alături de militari şi instructori un program complex din care nu au lipsit temele de instrucţie de front, lecţiile de acordare a primului ajutor, tehnicile de autoapărare, dar şi temele de supravieţuire în condiţii de izolare.

06/08/2019

3 august, Timişoara. Militarii Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere „Decebal” au participat la manifestările dedicate Zilei Timişoarei şi a 100 ani de la instaurarea administraţiei româneşti în Timişoara.

Manifestările organizate au debutat cu o ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane, jerbe şi buchete de flori la Monumentul comemorativ, colonel Virgil Economu şi la Monumentul Ostaşului Român, amplasat în Parcul Central „Anton Scudier”.

01/08/2019

01 august, Piteşti. La sediul Şcolii de Aplicaţie pentru Unităţi de Luptă „Mihai Viteazul" a fost organizată o ceremonie care a marcat cifra centenară a existenţei, în ţara noastră, a armei „Tancuri".

Din partea Statului Major al Forţelor Terestre, la festivitate, a participat şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Ovidiu-Liviu Uifăleanu.

31/07/2019

31 iulie, Cincu. Ceremonia de încheiere a exerciţiului multinaţional „Resolute Castle 19” a avut loc la Centrul Naţional de Instruire Întrunită (CNIÎ) „Getica". La exerciţiul „Resolute Castle 19” au participat structuri de geniu din Forţele Terestre Române, Garda Naţională a Virginiei de Vest şi Batalionul 1092 Geniu, din Forţele Terestre Olandeze.

La activitate au participat comandantul Brigăzii 10 Geniu „Dunărea de Jos", colonel Vasile Ionescu, şi comandantul Centrului Naţional de Instruire Întrunită „Getica", colonel Cătălin Ticulescu.

30/07/2019

Prin muncă, ambiţie şi perseverenţă, sublocotenent Ariadna-Ecaterina Guţă şi-a construit drumul spre performanţă, devenind şeful promoţiei „Nicolae Bălcescu-200” al Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Gândul de a urma o carieră militară l-a avut de la vârsta de 10 ani, când, participând la ceremonia de depunere a jurământului militar al fratelui ei, care este absolvent al instituţiei noastre, a fost fascinată de uniforma militară. Crescând, ţelul ei a rămas acelaşi, să devină ofiţer al Armatei României.

26/07/2019

26 iulie, Sibiu. La sediul Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu s-a desfăşurat ceremonia militară de acordare a primului grad de ofiţer, absolvenţilor promoţiei "Nicolae Bălcescu - 200". La această festivitate au fost prezenţi şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ionel Ciucă şi comandantul Componentei Operaţionale Terestre şi locţiitorul şefului Statului Major al Forţelor Terestre, generalul-maior Dorin Blaiu.

26/07/2019

26 iulie, Piteşti. La sediul Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” din Piteşti a fost organizată festivitatea de absolvire a promoţiei „Nicolae Bălcescu - 200”- maiştri militari şi subofiţeri pe filieră directă. Un număr de 463 de absolvenţi (166 maiştri militari şi 297 subofiţeri) au primit mult aşteptatele grade. Este, în fapt, momentul de start în cariera lor şi prima etapă în care îşi vor asuma responsabilităţile primei funcţii.

26/07/2019

Răspunzând invitaţiei Direcţiei de creştere, exploatare şi ameliorare a cabalinelor din cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva, de a participa la Adunarea Generală a Federaţiei Internaţionale a Crescătorilor de Cai de Rasă Huţulă (Hucul International Federation), militarii Batalionului 17 Vânători de Munte „Dragoş Vodă” din Vatra Dornei, alături de invitaţi Austria, Cehia, Germania, Polonia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria au fost prezenţi, joi 25 iulie, la sediul hergheliei Lucina.

Pages

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea