Ministerul Apărării Naţionale (MApN) - Forţele Terestre Române

 

Marţi, 22/10/2019

Partea a doua a lunii octombrie, a acestui an, are, între activităţile planificate, şi pe aceea a rotirii contingentelor de Apărare Antiaeriană care fac parte din grupul de Luptă al NATO din Polonia. După şapte luni de misiune pe flancul defensiv de nord-est al NATO, primii luptători din detaşamentul de 120 de „Scorpioni Albaştri” generat de Batalionul 205 Apărare Antiaeriană „General Gheorghe Pârvulescu” al Brigăzii Multinaţionale Sud-Est şi-au luat „Rămas bun!” de la camarazii americani, britanici, croaţi şi polonezi din Baza Militară „Bemowo Piskie Training Area”.


Marţi, 22/10/2019

În timp ce militarii craioveni se întorc acasă după 7 luni de misiune, militarii braşoveni aparţinând Detaşamentului de Apărare Antiaeriană "Liliecii Negri" (generat de Batalionul 228 Artilerie Antiaeriană) au fost dislocaţi în Polonia cu aeronava de transport C-130 Hercules.

Luptătorii antiaerieni vor participa timp de 6 luni la misiunea de asigurare a prezenţei înaintate consolidate în flancul Nord-Estic al Alianţei NATO, în cadrul grupului de luptă condus de SUA.


Luni, 21/10/2019

Exerciţiile cu trageri reale din poligonul Grohotiş, de la mijlocul lunii octombrie, au contribuit la îndeplinirea cerinţelor de instruire, obiectivul principal din cadrul exerciţiului multinaţional "Sarmis 19" fiind antrenarea forţelor în ducerea acţiunilor de luptă în teren muntos.

***

Aproximativ 1.000 de militari români, britanici şi bulgari au desfăşurat, în perioada 6 – 18 octombrie, exerciţiul multinaţional „Sarmis 19”, în zona Brădet – Grohotiş – Trăisteni, din judeţul Braşov.


Luni, 21/10/2019

Manifestările organizate cu prilejul sărbătorii Zilei Armatei României au debutat, la Timișoara, cu evenimentul "Armata României la mall" organizat de Brigada 18 Cercetare Supraveghere "Decebal" în complexul comercial Iulius Town.


Luni, 21/10/2019

Cu ocazia aniversării Zilei Armatei României şi a 75 de ani de la eliberarea ultimei brazde de pământ românesc, militarii Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan" au organizat, la mijlocul lunii octombrie, în semn de recunoştinţă pentru eroii patriei, activităţi de îngrijire a mormintelor şi ceremonii de depuneri de flori, în Cimitirul Militar al Eroilor, din municipiul Bistriţa. Elevi de la Colegiul Infoel Bistriţa, coordonaţi de doamna profesoară Cristina Rusu au depus flori şi panglici tricolore la mormintele eroilor care au făcut dovada supremă a dragostei de patrie.


Joi, 17/10/2019

Voluntarii Invictus care vor alerga pe porţiunea Bucureşti-Ploieşti au luat startul, în data de 17 octombrie, de la Monumentul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I. Participanţii din partea Statului Major al Forţelor Terestre au fost plutonierul adjutant Irinel Fîcă și Valerica Ioniţă. De altfel, camaradul nostru Irinel Fîcă a fost cel care a primit ştafeta de la generalul de brigadă Corneliu Postu, director al Statului Major al Apărării, prezent la activitate. Irinel Fîcă va purta simbolul veteranilor aproximativ 70 de kilometri, până în localitatea Ploieşti.


Joi, 17/10/2019

Pentru personalul Batalionului "Bogdan I" tragerile de luptă din poligonul Smârdan, pe de o parte, şi activităţile aniversative prilejuite de împlinirea a 15 ani de existenţă a structurii, pe de alta, ce au avut loc în ultima perioadă, au fost capitole importante din planul cu principalele activităţi ale unităţii.

Pregătirea personalului a continuat cu o nouă provocare: executarea unui marş pe jos, pe distanţa de 14 km în scopul neutralizării şi respingerii atacurilor unor grupuri de cercetare diversiune ale adversarului, infiltrate în zona poziţiilor de tragere.


Pages

Alba Arad Arges Bacau Bihor Bistrita-Nasaud Botosani Braila Brasov Buzau Calarasi Caras-Severin Cluj Constanta Covasna Dambovita Dolj Galati Giurgiu Gorj Harghita Hunedoara Ialomita Iasi Ilfov Maramures Mehedinti Bucuresti Mures Neamt Olt Prahova Salaj Satu Mare Sibiu Suceava Teleorman Timis Tulcea Valcea Vaslui Vrancea